SEMINARAS | Kas ką “meta”: rūkorius įprotį ar atvirkščiai?

Lietuvos priklausomybės ligų institutas (LPLI) ir Jaunųjų psichiatrų asociacija (JPA) organizuoja reguliarų renginių ciklą “Žvilgsnis į priklausomybės ligas”.

Priklausomybės priežastys yra įvairios – psichologinės, socialinės ir netgi paveldimos, todėl svarbu į šią problemą žiūrėti kompleksiškai, neapsiribojant tik ūmių būklių gydymu. Tad renginių ciklo metu konkreti tema bus aptariama visapusiškai, paliekant erdvės pranešėjo ir seminaro klausytojų diskusijai.

Pirmasis ciklo renginys organizuojamas 2019 m. lapkričio 18 dieną 14-17 valandomis, “Senjorų Avilyje”, J. Kubiliaus g. 2, Vilnius. Renginys nemokamas bei skirtas gydytojams – rezidentams, įvairių specialybių gydytojams, psichologams, socialiniams darbuotojams, nevyriausybinių ir vyriausybinių organizacijų atstovams.

Seminaro tema – “Kas ką “meta”: rūkorius įprotį ar atvirkščiai?”. Renginio metu bus aptariami priklausomybės nuo rūkymo diagnostikos principai, lyginama reguliarių, kaitinamų, elektroninių cigarečių žala, aptariami bendrieji ir specializuoti gydymo principai.

Seminaro pranešėja – gydytoja-psichoterapeutė dr. Viktorija Andrejevaitė, kuri priklausomybės nuo tabako gydymo specializaciją įgijo Niu Džersio medicinos ir stomatologijos universitete, Visuomenės sveikatos mokykloje JAV, taip pat baigė kursus Nacionaliniame rūkymo nutraukimo mokymų centre Jungtinėje karalystėje.

Maloniai kviečiame norinčius dalyvauti seminare/diskusijoje registruotis paspaudus nuorodą https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXp09qIs0wUBItjrrW17xvicggBaAU6zdh4Iwt1ojsqT33dg/viewform?vc=0&c=0&w=1;

Turint klausimų dėl renginio ar pasiūlymų bendradarbiavimui dėl renginių ciklo – kreiptis į LPLI valdybos pirmininką Joną Fugalį. Kontaktai – jonas.fugalis@lpli.lt.